Kompressziós harisnya | Dohmeier Ortopéd Technika

Térdízületek harisnya, Csípő protézis beültetés

OttoBock A 3R60 több tengely mentén mozgó térdízület. Kiválóan adaptálható, apró hidraulikus rendszer vezérli az alsó végtagprotézis mozgását a lengésfázisban. A térd hajlítását és lendítését csillapítja a megfelelő mozgási ellenállás, amelyet a hidraulika biztosít.

Kiegészítő termékek

A csillapítás jellemzői pontosan adaptálhatók a mérsékelten aktív protézisviselők szükségleteihez. Az állásfázisban a protézis viseli a test súlyát járás közben, a 3R60 EBS egységeként ismert szerkezet szabályozza a saroktámasz pillanatában kezdődő hajlítómozgást és az azt követő lendítést. Az állásfázisnak ez a harmonikusan csillapított mozgása a természetes járásmintán alapul. Előnyei többek között a fiziológiás járáshoz jobban hasonlító mozgás és az ütközéselnyelő hatás, amellyel csökken a csonkra, a medencére és a gerincre ható terhelés.

 • A frissen amputáltak rehabilitációját segíti, de hosszútávon alkalmas alacsony aktivitási szinthez.
 • Gyógyszerek emlőrákok kezelésére
 • Protetikai alapfogalmak Adapter Az adapterek olyan protézis alkatrészek, amelyek összekötik a funkcionális alkatrészeket, mint például a térdízület és protézisláb.

A térdízület véletlen, hirtelen összecsuklásának megelőzésével az állásfázisban is nagyobb a biztonság. Egy speciális beállítási lehetőségnek köszönhetően a felhasználó legfeljebb 10°-os lejtőn is sétálhat lefelé váltott lábbal. A 3R60 EBS többtengelyes ízületi kialakításának köszönhetően csökken a megbotlás veszélye.

Protetikai alapfogalmak

Nem támogatott OttoBock A 3R62 Pheon mechanikus térdízület különösen alkalmas a mérsékelt aktivitású protézisviselők számára, mert a teljes járásciklusban térdízületek harisnya a megfelelő funkcionalitást.

Ugyanakkor a 3R62 az állás képességének visszaállítására, valamint a bel- és kültéri térdízületek harisnya mérsékelt képességének elérésére irányuló terápiás célokat is támogatja. Az ortopédiai műszerész által be- vagy térdízületek harisnya, az opcionálisan zárral rendelhető típusnak köszönhetően a 3R62 Pheon célzott támogatást nyújt az amputáció utáni terápiás folyamathoz — a kezdeti állási és járási gyakorlatoktól kezdve a végleges megoldásig.

Három különböző típusa rendelhető: standard térdízületek harisnya rendelkező típus elsősorban a rehabilitáció kezdeti szakaszában járó pácienseknek, normál változat zár térdízületek harisnya kivitelben az aktívabb végleges ellátásokhoz ajánlottan, és egy zár nélküli könnyített verzió térdízületek harisnya 75 kg alatti pácienseknek.

Védje lábait kompressziós harisnyával

Nem támogatott OttoBock Protézisviselők számára fontos, hogy a térdízület megfeleljen a mindennapi élet elvárásainak, valamint folyamatosan alkalmazkodjon a felhasználó mozgásához.

A termékfejlesztés során ezért arra törekedtünk, hogy olyan térdízületet hozzunk létre, mely a lehető legnagyobb függetlenséget biztosítja használója számára. Az egyedi hidraulikus rendszeren működő 3R80 modell kg testsúlyig használható.

Fontos tudnivalók a műtéti kezelés előtt: A műtétek nagy többségét altatásban végezzük, azonban az alsó végtag műtéteit végezhetjük gerincvelő érzéstelenítésben is. A kisebb műtétek előtt héttel szükséges labor vizsgálatokat és EKG-t készíttetni.

A 3R80 protézist vezérlő hidraulikának köszönhető a fiziológiás járásképhez közeli mozgás és a hatékony támasztás lépcsőn vagy lejtőn lefelé, akár változó járássebesség mellett is. A 3R80 modell 3 méter mélységig vízálló, a manuális a leghatékonyabb gél ízületi fájdalmak kezelésére pedig fokozza a biztonságérzetet nedves terepen.

Nem támogatott OttoBock Aktív életet élő felhasználóként olyan könnyű térdízületre van szüksége, mely a harmonikus mozgás mellett az állásfázisban is biztonságot nyújt?

3R60 térdízület

Ebben az esetben a legmegfelelőbb választás a robosztus, pneumatikus vezérléssel ellátott 3R78 térdízület, amelyet úgy fejlesztettünk ki, hogy ellenálljon a pornak és a környezeti hatásoknak. A harmonikus hajlító és nyújtó mozdulatok a fiziológiás járást megközelítő mozgást tesznek lehetővé. További egyedi vonásai ennek a térdízületnek, hogy megfelelő megtámasztást nyújt a különböző sebességű járás során, és a specifikációi alapján akár kilogrammos testsúly esetén is használható.

térdízületek harisnya kutatási közös kezelés

A protézis különösebb erőfeszítés nélkül adaptálható a protézis viselőjének igényeihez. A képekkel ellátott Quickstep beépítési útmutató segítségével az ortopédiai műszerész gyorsan és egyszerűen el tudja végezni a szükséges beállításokat.

Nem támogatott OttoBock A térd a mozgásszerv-rendszer központi eleme.

16 éves vagyok és fáj az ízületeim glükózamin-kondroitin, amely jobb

Amputációt követően az aktív életet élő páciensek számára különösen fontos, hogy a protézisbe beépített térdízület a lehető legdinamikusabb legyen. A 3WR95 térdízület nagy hajlásszög mellett is képes ellenállást biztosítani, ezáltal egyaránt alkalmas mérsékelt és különösen aktív páciensek számára. A kis méretű és könnyű dinamikus térdízület két változatban rendelhető.

boka duzzanata

Mindkét kivitel egyedi jellegzetessége a nagyfokú állíthatóság. A °-os térdhajlásszögű modellt legfeljebb kg testsúlyú, a °-os térdhajlásszögű modellt pedig maximum 75 kg testsúlyú pácienseknek fejlesztették ki.

Hogyan fejti ki hatását a kompressziós harisnya? A kompressziós harisnya hatásmechanizmusa az általa kifejtett nyomáson alapul.

Utóbbit a kompakt méretnek köszönhetően jól használhatják nőknek és gyermekeknek szánt esztétikus ellátásokhoz. Bővebb információért forduljon ortopédiai műszerészünkhöz. Nem támogatott OttoBock Az aktív életet élő protézisviselők pontosan tudják, mennyire fontos a dinamikus mozgás. Számtalan olyan helyzet adódhat a mindennapok során, amikor elengedhetetlen a nagy mozgásterjedelem térdhajlítás során.

Protetikai alapfogalmak | Ottobock HU

A 3R térdízület térdízületek harisnya °-os szögben is behajlik, ami egyedinek számít a térdízületek között. Ráadásul könnyű kivitelű, harmonikus járásképet tesz lehetővé váltakozó járássebességek mellett, és az állásfázisban is gondoskodik a maximális térdfájdalom m. Amint a testsúly ránehezedik a protézisre és a talp földet ér, szinte lehetetlenné válik az ízület váratlan behajlása.

A 3R térdízület mérsékelt térdízületek harisnya felhasználók számára készült. Bővebb információért forduljon munkatársainkhoz, keresse ortopédiai műszerészünket.

Szilikon és gél linerek A korszerű függesztési elvek ma már sokkal pontosabb, szakszerűbb, biztonságosabb és kényelmesebb megoldásokat jelentenek szerte a világon, így hazánkban is.

Nem támogatott OttoBock ben a C-Leg bevezetésével sikerült először tökéletesen vezérelni és az egyéni járásképhez adaptálni egy protézis-rendszert. A C-Leg hatalmas áttörést jelentett az ortopédtechnikában, azóta is a legnépszerűbb mikroprocesszor vezérelt térdízület. Bevezetése óta több mint Számos kutatás bizonyítja, hogy az új C-Leg még biztonságosabb és dinamikusabb lett, amellett, hogy használata tovább egyszerűsödött.

 • Он быстро провел им по воздуху из стороны в сторону и, закупорив его, передал Арчи.
 • Конечно, - проговорил Ричард с ухмылкой, - я могу и ошибаться.
 • Könyökízület kezelése sérülés után
 • Kiegészítő termékek | Ortoprofil - éljen Ön is teljes életet
 • Fékes térdízület lábprotézisekhez | Dohmeier Ortopéd Technika
 • Однако, - продолжила предводительница октопауков, - мы попали в затруднительное положение и нуждается в твоем совете.
 • Обе женщины обнялись.

Legyen szó lépcsőről, lejtőről, egyenetlen talajról vagy akár hátrafelé járásról — a C-Leg protézis-rendszer dinamikusan alkalmazkodik a mindennapi helyzetek térdízületek harisnya. Az intuitív állófunkció, a tökéletesített botlásgátló technológia, vagy a térdízület vezérlése mobil alkalmazáson keresztül csak három olyan újdonság, amellyel a fejlesztők megkönnyítették a combamputált páciensek mindennapjait.

Nem támogatott OttoBock A művégtaggal élő emberek pontosan tudják, hogy protézisükkel lépésről lépésre kell a bizalmi viszonyt kialakítaniuk.

Ez akkor is így van, ha járáshoz további segédeszközöket — például járóbotot — használnak, vagy kevésbé aktívak a mozgás terén. Csak akkor lesznek képesek önállóan, külső támogatás nélkül, például a családtagok segítsége nélkül mozogni, ha kellő önbizalommal bírnak és magabiztosan használják a a protézisüket.

térdízületek harisnya közös holdnaptár

Éppen ezért a Kenevo elsősorban a biztonságra helyezi a hangsúlyt. A térdízület a világ első protézis-rendszere, mely a legmodernebb technológiák felhasználásával kifejezetten azoknak az amputáltaknak készült, akik kevésbé aktívak a mindennapi életben ill. A protézis speciális alapfunkciói kellő biztonságot nyújtanak a mindennapi helyzetekben.

 1. Ízületi gyulladás az ujjain és fáj
 2. Kompressziós harisnya | Dohmeier Ortopéd Technika
 3. Ричард, ты же прекрасно понимаешь, что я прав.
 4. Indometacin közös kenőcs áttekintés
 5. Ей так не терпелось наконец увидеть свою семью и друзей.

A választható aktivitási módok viszont rendkívül alkalmazkodó-képessé teszik a rendszert. A Kenevo képes követni használója fejlődését, folyamatossá téve a rehabilitációt. Nem támogatott Miskolc, Blaskovics u. Kórház Tel.

vitaminok a térd szalagjainak helyreállításához ízületi fájdalom a nagy lábujj kezelése

Intézet Tel. Minden jog fenntartva!