A farkcsont, mint egy makacs fájdalomforrás

Gerinccsont sérülés

Tartalom

  Böbékné Czékus Ildikó Az osztály tevékenysége: A betegek programja a rehabilitációs team által meghatározott, az aktuális állapotnak szükségleteknek megfelelően történik.

  ízületi fájdalom kéz közelében

  A rehabilitációs program során az alábbi szolgáltatásokat nyújtja az Osztály: ápolás, orvosi ellátás, gyógyszerelés, fizioterápiai gyógytorna, masszázs, elektroterápiapszichológiai, ergoterápiás foglalkozások, gyógyászati segédeszköz ellátás, szociális ügyintézés. A betegeket bentlétük alatt ellátjuk a mozgáshoz, önellátáshoz vagy otthoni ápolásukhoz szükséges gyógyászati, illetve rehabilitációs segédeszközzel. Tevékenységünk fontos része a beteg és családjának felkészítése az otthoni életre, valamint az életmódbeli és diétás tanácsadás.

  miért fáj az ízületek reggel kezelni

  Betegeiket akkor bocsátják el, ha a rehabilitációs tervben kitűzött célokat elérték, vagy ha bebizonyosodik, hogy a kitűzött célok nem érhetőek el legalábbis a betegség gerinccsont sérülés szakaszában a szokásos időkeretben. A betegfelvétel egyrészt kórházi osztályokról, másrészt a beteg otthonából előzetes szakorvosi vizsgálatot követően, előjegyzés alapján történik. A betegfelvétel feltétele a sérült szellemi és fizikai alkalmassága a rendszeres fizikai terhelésre.

  gerinccsont sérülés emberi könyökízület sérülések