A mágnesterápia jelentősége fantom-fájdalom esetén

Fantomízület fájdalom

Tartalom

  Az elveszített végtag helyén úgy érzik a betegek a sokszor rohamszerűen fellépő fájdalmat, mintha az még ténylegesen létezne.

  vállízületi tünetek és kezelés

  A hiányzó kar vagy láb fájdalomérzékenységét az agy téves alkalmazkodása, illetve az alkalmazkodás elmaradása okozza. A fájdalomcsillapító gyógyszerek fantomízület fájdalom a mellékhatásaik miatt gyakran ellenjavalltak, ráadásul ez a látszólag forrása nélkül maradt, hasogató fájdalom nehezen csillapítható, megszüntetése nehezebben érhető el.

  kenőcsök izmok és ízületek kezelésére 50 ízület után fáj

  A probléma megoldására az úgynevezett tükörterápiát fejlesztették ki a bochumi Ruhr Egyetemen. A tükörterápia során a beteg úgy helyezkedik el a tükör mellett, hogy az amputált végtag fedésbe kerüljön.

  A tükörképben a létező karja, lába leképezésének köszönhetően úgy látja, mintha az amputált végtagja is létezne.

  kenőcs gél ízületi gyulladás esetén

  Az elmúlt öt évben több mint betegen tesztelték a módszert. A tükörterápiának további alkalmazási lehetőségei is vannak. Többek közt az ideg- és ideggyöki sérülések, Sudeck betegség, fájdalomszindrómák, agyvérzés következtében kialakult bénulások, fájdalmak esetén. Fantomízület fájdalom az elhatározásra jutottunk, hogy a terápiát minősített szakemberek segítségével fogjuk alkalmazni osztályunkon.

  fantomízület fájdalom