Lábdagadás 11 oka, 6 tünete és kezelési módja [teljes leírás] - 27 Sellő

Boka duzzanata, A duzzadt láb “egyszerűbb” okai

Tartalom

  Csuth Ágnes, családorvos A lábdagadást számos betegség okozhatja, de a kellemetlen duzzanat leggyakrabban valamilyen érrendszeri rendellenesség, keringési zavar következménye.

  Vénás zavarok A lábdagadás az esetek többségében a vénás rendszer betegségével függ össze.

  az ízületek gennyes ízületi gyulladása

  A vénák boka duzzanata test perifériáiról szállítják a vért a szív felé. Lehet súlyos krónikus vénás elégtelenség következménye, ami gyakran öröklött betegség.

  boka duzzanata

  A vénák kitágulnak, megnyúlnak, kanyargóssá válnak, kis tágulatok képződnek. A tágulatot az okozza, hogy a vénás rendszer billentyűi már nem zárnak megfelelően. A vér visszafolyik és pang a vénákban.

  fájdalom és zúzódások a könyökízületben őssejt-artrózis kezelés áttekintése

  Ezáltal a szövetekben folyadék gyülemlik fel ödémahosszabb idő után pedig a kötőszövet megkeményedik szklerózis alakul ki. Mindkét elváltozás a szövetek csekély vér- és tápanyag-ellátottságát eredményezi, elsősorban a boka belső és a comb elülső, alsó részén. Ez a hiányos vérellátottság okozza a dagadást.

  boka duzzanata

  Hirdetés A krónikus vénás elégtelenség további oka lehet a láb- és a medence vénáiban kialakuló véralvadás is trombózis. A vénák kitágulását poszttrombotikus szindrómának is nevezik.

  Artériás zavarok Ritkábban okoz lábdagadást az artériás vérkeringés zavara. Az artériák a szívből boka duzzanata test szöveteibe szállítják a vért, oxigénnel és tápanyagokkal ellátva azokat.

  Súlyos érelmeszesedés is okozhat lábdagadást, mivel jelentősen rontja a vérellátást.

  Ez teljesen normális, ilyen esetekben idővel a duzzanat eltűnik.

  A duzzanatot okozó artériás betegségek rizikófaktorai: Cukorbetegség : gyakori probléma a lábdagadás. Dohányzás : a szervezet valamennyi erében lerakódást okoz.

  boka duzzanata